2/24/15

iTreasures iFinder+

Sinds NFC en Bluetooth LE vaker standaard op telefoons etc is terug te vinden komen er meer een meer gadgets die hier gebruik van maken.
Een van die gadgets zijn zogenaamde trackers. Pas geleden was er de Nut waar een aantal reviews over verschenen zoals die van medeTweakblogger Chocoball. Een klein gizmo wat je aan je sleutelhanger doet en vervolgens met een app kan tracken. 

De iTreasures iFinder+ is ook zo'n tracker. Je kan deze hier vinden. 

Vergeleken met de Nut is deze is een stuk simpeler. Geen account waar je je bij aan hoeft te melden en dat soort ongein. 
De tracker komt in een simpele verpakking met daarop in het Engels een korte beschrijving van wat de tracker allemaal kan. In de doos zit de tracker zelf, een reserve knoopcel (CR2032) en een staafje op het deksel te openen. Er zit al 1 knoopcel in de tracker, maar vergeet het papiertje er ondervandaan te halen, anders maakt de batterij geen contact.

Helaas zit er geen handleiding bij, of een QR code naar de app dus dat was even googlen.
De app kan je hier viinden: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itreasures.ifinder&hl=en

Deze app is vrij simpel, en geheel in het Engels. Zoals eerder genoemd hoef je je niet aan te melden. Je drukt de knop op de tracker een paar seconden in tot de LED knipperd en dan zou je deze moeten zien in de app. Pairing gemaakt en kan je beginnen met de app. 
De app is vrij simpel met 6 grote knoppen.

Allereerst is er " Alarm " 
Hier kan je het alarm aan zetten (en ook weer uit) om je tracker op te sporen. Dit kan door middel van geluid, een vrij luide BEEP BEEP, of door de LED te laten knipperen, handig als je je sleutelbos zoekt in het donker.

Vervolgens heb je Camera. Als je deze mode gebruikt kan je de knop op de tracker als sluiterknop gebruiken. Handig bij het maken van selfies zonder je duim te hoeven te verdraaien.
Dit zelfde geldt ook voor Video (maar dan uiteraard video ipv foto's)

Dan is er nog Location. Als je deze knop klikt krijg je een map te zien. Op het moment dat je smartphone de connectie kwijt is met de tracker zie je hier de laatste positie van de tracker.

Als laatste is er Devices. Hier kan je de gepairde trackers zien, je kan er max 5 tegelijk gebruiken.
Ook kan je hier de tracker instellen. Onder andere kan je het alarm instellen. Als je dit alarm aanzet gaat de tracker beepen om het moment dat deze een bepaalde afstand van je telefoon vandaan is. 
Er zijn 3 settings voor deze afstand, 3-5m / 5-10m en 10-30m als ik juist gegoogled heb.
Dit alarm is op zich handig als je je sleutels niet willen verliezen door ze op het terras te laten liggen bijvoorbeeld.

De app ziet er een beetje simpel uit en zal geen design prijzen winnen. De tracker zelf ook niet. Maar hij is licht en klein genoeg om aan je sleutelbos te doen zonder al te veel hinder.
Door het gebruik van Bluetooth 4.0 LE zal ook de app niet al te veel stroom eten.
De batterij in de tracker zelf zou zo'n 12 maanden mee moeten gaan.

Al met al doet deze tracker wat het moet doen. Als je vaak je sleutels vergeet dan is dit een perfect gadget voor je. Of het die 12 euro waard is, dat ligt eraan. Een nieuw slot is vaak een stuk duurder  :Y) 

[Image: iJweUtss.jpg][Image: tviaJxOs.jpg][Image: UeQBBgVs.jpg][Image: gFlFy80s.jpg][Image: dNZLtJSs.jpg][Image: Yemi14Os.jpg][Image: vhYFyKws.jpg][Image: mBkfnNvs.jpg][Image: Xfqh3cks.jpg]

No comments:

Post a Comment